Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská výstava psů Dolní Benešov

17. 9. 2007

Tato malá krajská výstava mě velmi mile překvapila svou organizací, velkými výstavními kruhy, krátce sestřiženou travičkou, přichystanými velkými přístřešky kdyby pršelo, dobrým občerstvením a dobře provedenými závěrečnými soutěžemi s vtipným komentátorem. Hned u vchodu, po kontrole veterinářkou, jsme dostali krom výstavních složek a katalogu  i láhev s džusem :-), což potěšilo.

Byla to menší výstava takže jsem napočítala celkem 7 přítomných pudlů všech velikostí a barev. Posuzovala paní Jílková , kterou znám jako prezidentku klubu čivav a naháčů, však se taky divila, že do kruhu nejdu s čivavou, ale s pudlem.

Hodnocení Wes : VN 1

8,5 měsíční velmi hezký psík, krásná samčí hlava, dobře se utvářející hrudník, výborný tělesný formát, dobře úhlené končetiny, výborně se předvádí.  

A protože byla vypsaná kategorie o nej dorost, tak jsme zůstali na odpolední soutěže. Do velkého kruhu nastoupilo asi 20 psů různých plemen a tak jsme byli rozděleni na dva menší, v jednom malí a ve druhém ti velcí pejsci. Rozhodčí si vybrala z každého kruhu 3 pejsky a ostatním poděkovala za účast. My s Wes zůstali. Šest vybraných se muselo samostatně projít tam a zase zpátky. Weslátko pěkně šlapalo, takže ostudu jsme určitě neudělali. Pak jsme všichni své psy postavili do postoje a očekávali jsme verdikt rozhodčí. Jaké to bylo překvapení když řekla, že třetí místo dává malému pudlovi. Hurá. Stáli jsme na bedně a dostali jsme krásný zlatý pohárek s titulem třetí nejkrásnější dorost výstavy. Pro mě samozřejmě vždy  první nejkrásnější :-))